Statisticile vorbesc despre accidentele la locul de munca


O evaluare a accidentelor de munca in tara noastra ar fi mai mult decat benefica, atat pentru angajatori cat si pentru angajati. In contextul in care insa foarte multi romani aleg sa lucreze la negru, acest lucru e practic greu de realizat – situatiile in care acestia se accidenteaza nu se raporteaza ca atare. Unul dintre lucrurile care ar putea sa scada aceste cazuri nefericite (accidente sau chiar decese) este utilizarea corecta a echipamentelor complete de protectie. Asadar, nu ne referim doar la folosirea unui anumit tip de echipament (sau o parte din acesta), ci intregului; mai mult de atat, instruirea  angajatilor joaca un rol extrem de important in aceast etapa. Iar pentru ca la nivelul tarii noastre nu exista statistici clare din acest domeniu, am ales ca in randurile urmatoare sa prezentam rezultatele unui infografic, postat pe site-ul mongaq.com, ce vorbeste despre siguranta in industria de constructii (si nu numai). Pentru mai multe informatii despre aceste materiale pentru muncitorii din diferite segmente (nu doar cel al constructiilor), vezi pagina de echipament de protectie, in Constanta.

 

In SUA exista deci 4 principale tipuri de accidentari care duc la decesul muncitorilor:

– caderi

– a fi prins intre obiecte

– electrocutari

– a fi lovit de obiecte

Aceste patru situatii sunt responsabile pentru aproape 60% din situatiile  in care se moare, in constructii.  Aici sunt incluse subsegmentele: finisaje, zidarie, structuri, beton, drumuri si poduri, constructia de echipamente pentru instalatii etc.

Nu trebuie insa sa fim indusi in eroare – nu toate decesele la locul de munca se petrec in sectorul constructiilor. 80 de procente sunt raportate in alte domenii de activitate, precum: transport si depozitare, minerit, exploatare in cariere, extragerea gazelor si a petrolului, agricultura, silvicultura, pescuit si vanatoare.

 

O mare parte a acestor statistici se pot aplica fara indoiala si la situatia din tara noastra. Pentru a le preveni, e importanta educarea si antrenarea angajatilor in munca ce o desfasoara; de asemenea, folosirea unui echipament adecvat de protectie e de un real folos – pentru acest lucru exista numeroase reglementari si norme in vigoare, la nivelul fiecarui stat. Primul pas este simplu – intra aici pentru un echipament de protectie, in Constanta, adecvat munctii desfasurate.

 

Selgros Constanta Nord

Produse alimentare si nealimentare

Bd. Tomis Nr. 387 Constanta, 900519, RO

Tel: 0241 684 000

Fax 0241 684 199

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s